در این مقاله قصد داریم تا با نحوه مغایرت بانکی در نرم افزار سپیدار اشنا شویم پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
مغایرت گیری بانکی چیست؟
مغایرت گیری به معنای ساده یعنی چک کردن صورتحساب بانکی یک سیستم حسابداری و صورتحساب بانکی واقعی که از بانک تهیه میگردد.از آنجایی که اطلاعات و رویدادهای مالی توسط حسابداران در دفاتر و سیستمهای حسابداری ثبت میگردند، بهتر است تا هرچند وقت یکبار، این ثبت ها کنترل و چک گردند که یکی از راههای کنترل اسناد، مغایرت گیری بانکی میباشد که با انجام آن، یک حسابدار میتواند متوجه موارد ذیل گردد:
- از درستی ثبت های قبلی خود مطمئن گردد.
- اگر سندی جامانده یا به حسابدار نرسیده است متوجه میگردد.
- اگر سندی اشتباهاً توسط حسابدار ثبت شده، متوجه آن خواهد شد.
- اگر زمانی بانک دچار اشتباه گردد حسابدار مطلع خواهد شد.
- اگر واریزی یا پرداختی اشتباهی توسط کارفرما صورت گرفته باشد حسابدار مطلع خواهد شد.
همانطور که دیدیم، بحث مغایرت گیری مزایای بسیار دارد، اما در عین حال هم میتواند گاهی زمان قابل توجهی را با توجه به حجم تراکنش های بانکی از حسابدار بگیرد.
برای رفع چنین موضوعی حسابداران بجای مغایرت گیری به روش دستی که روش آن در این مقاله توضیح داده شده میتوانند به روش سیستمی این کار را انجام دهند.
روش سیستمی میتواند خود به 2 روش ذیل تقسیم بندی شود:
مغایرت گیری بانکی با استفاده از اکسل
مغایرت گیری بانکی با استفاده از نرم افزار حسابداری
در این مقاله نحوه مغایرت گیری با نرم افزار پراستفاده سپیدار آموزش داده شده است.
جهت شرکت کردن در دوره کلیک نمایید
چگونه در سپیدار مغایرت گیری بانکی انجام دهیم؟
در سیستم سپیدار 2 مرحله برای مغایرت گیری بانکی وجود دارد:
مرحله اول : وارد کردن صورتحساب بانکی
مرحله دوم : مغایرت بانکی
وارد کردن صورتحساب
در نرم افزار سپیدار برای مغایرت گیری و پیداکردن اسناد اشتباه، ابتدا بر روی منو (ماژول) دریافت و پرداخت کلیک می کنیم و از بخش عملیات، گزینه صورتحساب بانکی جدید را انتخاب مینماییم.
سپس یک شماره به صورت حساب اختصاص میدهیم و تاریخ آن را وارد مینماییم. در اینحا میتوانیم به 2صورت صورت حساب بانکی دریافتی از بانک را وارد نرم افزار کنیم.
راه اول : یکی یکی سطر ایجاد کرده و اقلام را وارد کادرها نماییم.
(که اصلا توصیه نمیگردد، چون زمانت را میگیره مگه بیکاری😅)
راه دوم : میتوانیم صورت حساب بانکی را با فرمت اکسل از بانک مربوطه دریافت نموده و در بالای همین پنجره گزینه دریافت از فایل اکسل را انتخاب نماییم.
بعد از وارد کردن اطلاعات از طریق اکسل (که حتماً هم باید مثل الگوی خود سپیدار باشه) میتوانیم پنجره را ذخیره نماییم.
مغایرت بانکی
حال به مرحله دوم مغایرت بانکی در سپیدار میرسیم که در اینجا از منوی دریافت و پرداخت و بخش عملیات گزینه مغایرت بانکی جدید را انتخاب میکنیم.
در این پنجره ابتدا یک شماره به صورتحساب خود اختصاص میدهیم و سپس حساب بانکی مورد نظر را از کادر مربوطه انتخاب کرده و صورت حساب بانکی که در قسمت قبلی وارد سیستم کرده بودیم را انتخاب مینماییم.
در این مرحله دو مدل عملیات برای مغایرت گیری وجود دارد:
مدل اول : بصورت دستی این کار را انجام میدهیم و از گزینه های بالای همین پنجره استفاده میکنیم (پاس،برگشت،نمایش)
مدل دوم : بصورت اتوماتیک این کار را انجام میدهیم که سریع تر هم میباشد و از طریق گزینه مغایرت بانکی اتوماتیک قابل انجام هست.
بعد از انتخاب گزینه مغایرت بانکی اتوماتیک، پنجره زیر باز خواهد شد و میتوانیم یکی از روش های زیر را برای مغایرت گیری انتخاب نماییم که روش فقط مبلغ پیشنهاد میشود. سپس گزینه شروع را انتخاب می نماییم.
در نهایت مغایرت بانکی ما انجام گرفته و میتوانیم پنجره را ذخیره کرده و از قسمت پرینت ،گزینه گزارش مدل ترازنامه را انتخاب نماییم تا خروجی کار به شکل زیر برایمان ظاهر گردد.
بدین ترتیب با نحوه مغایرت گیری بانکی در نرم افزار حسابداری سپیدار آشنا شدیم و امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.در پایان مقاله پیشنهاد ویژه ای داریم و اگر قصد دارید نرم افزار سپیدار را بصورت کاملاً حرفهای و با پروژه عملی یاد بگیرید میتوانید از دوره جامع استفاده نمایید.
جهت شرکت کردن در دوره کلیک نمایید