در این مقاله قصد داریم تا با نحوه بستن حسابها در نرم افزار سپیدار آشنا شویم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
بستن حسابها چیست
شرکت ها و اشخاص حقیقی بصورت سالانه، جهت مشخص شدن سود و زیان هر سال و همچنین سایر دلایل، اقدام به بستن حسابهای خود مینمایند و این فرایند که مربوط به تیم مالی مجموعه میباشد، ابتدا در نرم افزار حسابداری انجام گرفته و سپس در دفاتر رسمی و اظهارنامه عملکرد درج میگردد
نکات مهم قبل از بستن حسابها
قبل از اقدام به عملیات بستن حسابها در هر سیستمی، ابتدا باید از درستی اسناد حسابداری و همچنین مانده تمامی حسابها در سیستم مطمئن شویم.
یعنی تمامی قسمت ها مانند، موجودی کالای پایان دوره (که بهتر است انبارگردانی صورت بگیرد)، لیست بدهکاران و بستانکاران، ثبت های تعدیلی، ثبت های مربوط به استهلاک، شناسایی هزینه و درامدهای معوقه، بررسی درستی ترازنامه و صورت سود و زیان و بطور کلی تمامی حسابها در سیستم بایستی کنترل گردند و سپس اقدام به بستن حساب نماییم.
بستن حسابها در نرم افزار سپیدار به چه صورت هست؟
در سپیدارسیستم، بستن حسابها چند مرحله مهم انجام میگیرد و بنا به اصول حسابداری، ابتدا بایستی حسابهای موقت و یا سود و زیانی بسته شود، سپس اقدام به بستن حسابهای دائمی میکنیم و در مرحله آخر، سند افتتاحیه سال مال بعدی را صادر مینماییم. حال بصورت گام به گام، بستن حسابها در نرم افزار سپیدار را بررسی میکنیم.
قبل از شروع انجام عملیات بستن حسابها، بهتر است از نرم افزار حسابداری بکاپ بگیریم
مرحله اول – حسابهای سود و زیانی را ببندیم
ابتدا به منوی حسابداری مراجعه مینماییم و سپس بر روی گزینه بستن حسابهای سود و زیانی کلیک مینماییم
پنجره زیر باز خواهد شد. از قسمت معین مقصد، حسابی که قصد داریم در سن بستن حسابها استفاده گردد را مشخص مینماییم. که در اینجا حساب سود (زیان) جاری را انتخاب مینماییم
در قسمت توضیحات سند، شرحی از سند بستن حساب را وارد مینماییم. سپس برروی دکمه فلش کلیک مینماییم تا تمامی حسابهای موقتی که در طول سال گردش داشته اند به سمت چپ منتقل گردند و در نهایت آیتم صدور سند را انتخاب مینماییم.
بدین ترتیب سند بستن حسابهای سود و زیانی صادر میگردد و حال به مرحله بعدی بستن حسابها خواهیم رفت
مرحله دوم- ماژول های سپیدار را میبندیم
از طریق منوی شرکت، از قسمت عملیات بر روی گزینه عملیات پایان سال کلیک مینماییم.
حال کافیست تیک تمامی آیتم هارا زده و بر روی آیکون شبیه قفل (بستن سال مالی) کلیک نماییم.
نکته: اگر در طول سال مالی بصورت اصولی با نرم افزار کار نکرده باشید ممکن است در این مرحله خطاهای مختلفی را نرم افزار به شما نمایش دهد و با خواندن متن خطا کافیست به قسمت اشاره شده مراجعه کرده و خطا را رفع نمایید.
حتماً قبل از انجام این مرحله باید تمامی اسناد انبار را قیمت گذاری نموده و تمامی اسناد مربوط به انبار را صادر کرده باشید.
بعد از انجام تمامی مراحل، نرم افزار سپیدار وضعیت منوها را بسته نمایش خواهد داد.
درصورتی که در حین بستن حسابها با خطاهایی مواجه شدید که حل آنها به سادگی نبود میتوانید از تیم حسابداری آکادمی مهدی افشار کمک بگیرید و با تماس با شماره زیر، بستن حسابهای نرم افزار خود را بصورت حضوری و یا غیرحضوری به ما بسپارید
شماره های تماس:
۰۹۰۱-۳۱۳۸۷۰۳
۰۹۳۶-۷۱۷۶۸۴۸
مرحله سوم- ایجاد سال مال جدید
از منوی تنظیمات به قسمت عملیات رفته و بر روی گزینه سال مالی جدید کلیک مینماییم.
در این پنجره نیز سال مالی را ساخته و ذخیره را وارد مینماییم.
مرحله چهارم- صدور سند اختتامیه
در این مرحله بر روی ماژول حسابداری رفته و بر روی گزینه صدور سند افتتاحیه و اختتامیه کلیک مینماییم در قسمت چپ آیتم اختتامیه را انتخاب مینماییم و تاریخ سند را بر روی آخرین روز سال مالی تنظیم مینماییم در نهایت بر روی گزینه صدور سند کلیک مینماییم.
بدین ترتیب با نحوه بست حسابها در نرم افزار سپیدار آشنا شدیم و امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
در نهایت یک پیشنهاد ویژه برای شمایی که تا پایان این مقاله همراه ما بودید داریم و آن هم تخفیف ۵۰ درصدی دوره جامع نرم افزار سپیدار میباشد.
جهت استفاده از این تخفیف ویژه کلیک نمایید